Logo Minder Mensen OVER ONSMEER INFO DE OPLOSSING DE KEUZEDE UITDAGING
Naar bovenPDF

WAT KAN JE DOEN?

De Keuze
Strategie
Individuen
Organisaties
Overheden

UitdagingStrategie

Het doel van MinderMensen.be is streven naar een duurzame en menswaardige wereld waar veel meer ruimte is voor natuur. Hoe willen we dit bereiken? Door de bevolkingsgrootte in evenwicht te brengen met haar omgeving. In het kort: minder mensen voor meer mens en natuur. Onze strategie kan je onderverdelen in 4 stappen:

Hoe kunnen we als individu, organisatie of overheid hieraan bijdragen? Hieronder alvast enkele mogelijke voorstellen.

UitdagingIndividuen

“De wereld is een gevaarlijke plek om te leven: niet vanwege de mensen die slecht zijn, maar vanwege de mensen die er niets aan doen.”
– Albert Einstein (1879 - 1955)

Verandering begint bij jezelf. Je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes en je hoeft niemand anders te overtuigen. Er zijn veel zaken die je als individu kan doen om mee te helpen bouwen aan een minder drukke wereld:

UitdagingOrganisaties

Milieu-, ontwikkelings- en andere niet-gouvernementele (hulp)organisaties kunnen hun middelen en gedrevenheid inzetten om de bron van de problemen die ze proberen op te lossen te bestrijden. Maar eerst moeten ze bewust gemaakt worden van het belang van een duurzame bevolkingsgrootte.

UitdagingOverheden

Overheden overtuigen is moeilijk: die willen enkel maar meer mensen omdat ze hun economische en militaire positie op wereldvlak niet willen verliezen. Maar éénmaal ze overtuigd zijn kunnen ze wel de grootste invloed hebben. Ze moeten het huidige pronatalistische beleid veranderen in een meer ecocentrisch beleid. Hieronder enkele mogelijke maatregelen die ze kunnen nemen.

Meer informatie
We willen deze website zo overzichtelijk en informatief mogelijk maken. Heb je vragen of opmerkingen bij bovenstaande tekst? Laat het ons weten met het contactformulier of via info@mindermensen.be.